Få kr 1000 i rabatt på første kjøp!
Meld deg på vårt nyhetsbrev for unike tilbud og nyheter
Hvorfor kan ikke søppel være drivstoff?
Forbrenning av papp og annet søppel i husholdningsovner brukes fortsatt ofte som et middel for økonomisk oppvarming og opptenning. Grunnene for å ikke gjøre dette er imidlertid tydelige hvis vi tar hensyn til alle farene ved å brenne avfall. Det er farlig, og ikke bare for helsen vår - hvorfor?
Å brenne søppel er en helsefare
Selv om vi vet at det er farlig å brenne avfall i husholdningsovner og ildsteder, er vi ikke klar over hvor mye det kan skade helsen vår, helsen til andre husstandsmedlemmer, våre naboer og miljøet. Det er ikke tilfeldig at spesialiserte selskaper samler inn og destruerer avfall. For at effekten av riktig utført avhending skal være ufarlig for beboerne, skjer det på dedikerte steder og under forhold som ikke vil møtes ved et tradisjonelt ildsted.
Giftige stoffer som oppstår som følge av forbrenning av urene stoffer, limbelagte pappesker, gummi og plast i hjemmet, bidrar til ubehag og helseforringelse - kontakt med giftstoffer gir kroniske luftveis- og sirkulasjonssykdommer, for eksempel obstruktiv lungesykdom, og er også årsak til hjerteinfarkt og lungekreft. Ikke bare er andre medbeboere er i faresonen, men også naboer, og miljøet.
Hva er risikoen for å brenne søppel?
Å brenne urene stoffer som inneholder kjemikalier betyr blant annet dannelse av store mengder tjære og sot. Sistnevnte, som et resultat av betydelig akkumulering, kan selvantenne. Skadelige stoffer kan også ødeleggende metallmaterialene som brukes til å lage varmeapparatet. På denne måten kan langvarig røykutslipp med farlige forbindelser føre til at det må kjøpes ny ovn, mures om i skorsteinen eller renoveres hele huset.
Få kr 1000 i rabatt på første kjøp!
Meld deg på vårt nyhetsbrev for unike tilbud og nyheter
Takk for at du abonnerer!
Denne e-posten er allerede registrert!
Dette kjøpet er regulert av nedenstående standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett. Med forbrukerkjøp menes her salg av varer til forbruker som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, og når selgeren opptrer i næringsvirksomhet med salg av varer over Internett. Kontrakten er utarbeidet og anbefalt brukt av Forbrukerombudet.
Forbrukerkjøp over Internett reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettsloven og ehandelsloven, og disse lovene gir forbruker ufravikelige rettigheter. Vilkårene i kontrakten skal ikke forstås som noen begrensning i de lovbestemte rettighetene, men oppstiller partenes viktigste rettigheter og plikter for handelen. Selgeren kan velge å tilby kjøperen bedre vilkår enn det som fremgår av disse salgsbetingelsene.
I tilfeller hvor kontrakten ikke direkte gir løsningen på en problemstilling, må kontrakten utfylles med relevante lovbestemmelser.
Avtalen mellom kjøper og selger består av opplysningene selgeren gir om kjøpet i bestillingsløsningen i nettbutikken (herunder blant annet opplysninger om varens art, mengde, kvalitet, andre egenskaper, pris og leveringsbetingelser), eventuell direkte korrespondanse mellom partene (for eksempel e-post) samt disse salgsbetingelsene.
Biofag - Ski
Spinneriveien 3
1639 Fredrikstad
kundeservice@peisfokus.no
96012213
NO 933 243 117 MVA
Kjøper er den person som foretar bestillingen.
Prisene, som er oppgitt i nettbutikken, inkluderer merverdiavgift.
Avtalen er bindende for begge parter når kjøperens bestilling er mottatt av selgeren.
Selgeren skal uten ugrunnet opphold bekrefte ordren ved å sende en ordrebekreftelse til kjøperen.
Selgeren kan kreve betaling fra det tidspunkt varen sendes fra selgeren til kjøperen.
Levering skjer på den måte og til det sted som angitt i bestillingsløsningen.
Risikoen for varen går over på kjøperen når tingen er overtatt av kjøperen i henhold til avtalen.
Kjøperen kan angre kjøpet av varen etter angrerettslovens bestemmelser.
Kjøperen anbefales å undersøke varen ved mottakelse.
Dersom det foreligger en mangel ved varen, må kjøperen melde fra til selgeren ved reklamasjon.
Hvis selgeren ikke leverer varen til avtalt tid, kan kjøperen etter omstendighetene holde tilbake kjøpesummen, kreve oppfyllelse, heve avtalen eller kreve erstatning.
Kjøperen kan kreve retting, omlevering, prisavslag, heving eller erstatning dersom varen har en mangel.
Dersom kjøperen ikke betaler eller oppfyller avtalen, kan selgeren holde varen tilbake, kreve oppfyllelse, heve avtalen eller kreve erstatning.
Garantien gir kjøperen rettigheter i tillegg til de lovfestede rettighetene.
Med mindre kjøperen samtykker til noe annet, vil kun nødvendige personopplysninger bli lagret og benyttet.
Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Forbrukerrådet kan kontaktes ved behov for tvisteløsning.
Dersom Peisfokus tilbyr ekspresslevering, gjelder egne regler for avbestilling og refusjon, som vil fremkomme i bestillingsprosessen.
Peisfokus fraskriver seg ansvar for forsinkelser eller manglende levering på grunn av uforutsette omstendigheter utenfor vår kontroll, inkludert, men ikke begrenset til, naturkatastrofer, pandemier, streik, eller tekniske feil.
Peisfokus kan ikke holdes ansvarlig for indirekte tap eller kostnader på grunn av feil eller mangler i produkter. Produsentens garanti vil gjelde.
Peisfokus fraskriver seg ansvar for feilmontering eller skader som følge av installasjon utført av kunden eller kundens utpekte installatør. Kunder anbefales å følge monteringsveiledninger nøye.
Reklamasjoner behandles normalt innen 14 dager fra mottak av reklamasjonen. Kjøper vil bli informert om videre prosess etter mottatt reklamasjon.
Kunden er ansvarlig for å sikre at produktet er kompatibelt med egen installasjon eller prosjekts behov.
Peisfokus stiller som importør av produkter, og kunden har ansvar for å sikre at produktet er egnet for sitt bruk og installasjon.